POZOR NA ZMLUVY Z INTERNETU

POZOR NA ZMLUVY Z INTERNETU

Veľmi často sa v praxi stáva, že majitelia nehnuteľnosti chcú ušetriť. To je v poriadku a logické. Pozor len, aby šetrenie peňazí bolo na správnom mieste a nestálo naopak veľké peniaze.

Veľmi často dochádza k chybe v oblasti zmluvnej dokumentácie. Internet dnes ponúka veľa možností a tzv. stiahnuť napríklad Kúpnu zmluvu z internetu netrvá zvyčajne viac ako minútu. Je to ale rovnaké, ako by ste si stiahli zaručený návod na chudnutie. Možností nájdete mnoho, väčšina z nich vám ale nebude fungovať.

Kataster veľmi dôsledne kontroluje, či zmluvy o prevode nehnuteľnosti dodržujú zákonné požiadavky. Absencia hoc len jedného písmena alebo číslice v popise nehnuteľnosti, môže zablokovať celý proces prevodu na katastri na niekoľko dní, ba až týždňov.

Preto odporúčam ak nemáte skúsenosti s vypracovaním zmluvnej dokumentácie, obráťte sa na právnika zbehlého v realitnom práve, prípadne na realitného makléra. Poplatok za vypracovanie zmlúv berte ako investíciu, ktorá Vám zabezpečí pokojný spánok nielen počas prevodu nehnuteľnosti na katastri. Problém totiž môže nastať aj odstupom času.

Rada Vám pomôžem, obráťte sa na mňa.