AKO PREDÁTE VAŠU NEHNUTEĽNOSŤ ZA ČO NAJVIAC PEŇAZÍ?

Iste ste už o ňom počuli. HomeStaging. Prišiel k nám zo zahraničia a keďže funguje v  desiatkách zemí sveta, bolo by naivné si myslieť, že na Slovensku fungovať nebude. Funguje!

A v čom spočíva ten ”zázrak”?

V úplne jednoduchej veci: urobiť predávaný tovar atraktívnejším. V našom prípade dom alebo byt. Z rovnakého dôvodu vám v supermarkete nasvietia ovocie, pretože potom sa lepšie predáva, v autobazáre vyglancujú auto, pretože potom sa lepšie predáva, žena sa do spločnosti upraví, pretože sa potom lepšie…cíti a je atraktívnejšia.

Je to trochu veda.

Profesionálny HomeStaging nie je iba o tom, že upracete ako pred Vianocami. Je to aj presun nábytku, vymaľovanie, použitie dekorácií, svietidiel a mnoho ďalšieho. Ale nerobme z toho vedu a v prvom kroku si to trochu zjednodušíme.

HomeStaging po slovensky.

Toto by mal urobiť spoločne majiteľ a maklér, aby sa lepšie predávalo: Samozrejme pred prehliadkou, ale už aj pri fotografovaní zo záberu fotoaparátu odstráňte všetko, čo sa dá nazvať neporiadkom, alebo je to rozhádzané. Ešte jednoduchšie. Predstavte si, ako by daná miestnosť vyzerala v obchodnom dome IKEA a podľa toho priestor upravte. Žiadne topánky na chodbe, kabáty na vešiaku. Z kuchynskej linky odstrániť voľne položené hrnce, taniere, utierky, z chladničky magnetky a podobne. V spálni ustlať, posteľ prekryť dekou, naaranžovať dekoratívne vankúše, odstrániť z nočných stolíkov poháre, budíky, knižky,… V obývacej izbe poutierať prach, odložiť noviny, schovať všetky štyri ovládače atď. V kúpelni odstrániť šampóny, uteráky, fény, vybrať deti z vane,… Detskú izbu upratať ako v predvianočnom čase. Jednoducho poriadok, upratané poličky, ustlané postele, narovnané alebo úplne odložené  hračky atď.

Čo je cieľom?

Aby bol tovar atraktívny. Ako ovocie v supermarkete, auto v bazáre či nehnuteľnosť na fotkách a videu v inzercii na internete. A samozrejme pri osobnej obhliadke. Pretože atraktívny tovar sa jednoducho lepšie predáva. A profesionálny maklér to vie, zvládne a dokáže. Je dobré si od takého profesionála nechať poradiť. Pretože nikdy nie je druhá šanca urobiť prvý dojem.

Neváhajte ma kontaktovať ešte dnes.

Do 48 hodín Vám vypočítam trhovú cenu Vašej nehnuteľnosti s využitím HomeStagingu.